Suflet z pieczarkami

Suflet z pieczarkami

  • 01:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 pojedynczych filetów z kurczaka (ok. 0,5 kg)
    • 0,5 kg pieczarek
    • 2 cebule
    • ok. 40 dag żółtego sera
    • majonez 400 ml
    • 3 jajka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety pokroić w dużą kostkę (nie rozbijać), posolić, popieprzyć, wyłożyć nimi dno nasmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Pieczarki i cebule pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i podsmażyć, aż odparuje woda. Wystudzone (bez soku) wyłożyć na filety. Jajka dokładnie wymieszać z majonezem i masę wylać na pieczarki. Piec około godziny w piekarniku o tem. 180 stopni - do uzyskania rumianej skórki. Smacznego!


Komentarze