Sum gotowany w jarzynach

Sum gotowany w jarzynach

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z suma afrykańskiego
    • 1/2 op. jarzyn mrożonych
    • 6 łyżek masła
    • sok z 1 cytryny
    • 40 ml wina wytrawnego białego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety suma oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. W garnku stop 2 łyżki masła i wrzuć mrożone warzywa. Duś je szczelnie przykryte pokrywką ok. 10 min, następnie zalej winem. Na warzywa połóż rybę. Na wierzchu każdego fileta połóż po 2 łyżki masła, przykryj szczelnie pokrywą i duś na małym ogniu kolejne 20 min. Rybę podawaj na warzywach z sosem z gotowania.


Komentarze