Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 główki młodej kapusty
    • 1 średnia marchewka
    • 3 łyżki oliwy
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1 łyżeczka posiekanego koperku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Główkę kapusty oczyść ze zwiędłych liści, przekrój na pół i posiekaj w pasy. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. 3 łyżki oliwy wymieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny, dodaj czarny pieprz i sól do smaku. Koperek umyj i drobno posiekaj. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.


Komentarze