Świąteczna rolada

Świąteczna rolada

  • 02:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg filetów z indyka
    • gruby plaster bekonu
    • 20 dag wątróbki z indyka
    • 10 dag ryżu
    • 1 żółta papryka
    • 8 pieczarek
    • 2 pory (białe części)
    • 10 dag żółtego sera
    • 2 jajka
    • po łyżce pikantnego keczupu i musztardy
    • 1 łyżka śmietany
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka mąki
    • olej, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety nacinamy tak, aby powstały duże płaty mięsa. Następnie lekko je rozbijamy z obu stron, smarujemy keczupem wymieszanym z musztardą i oprószamy pieprzem. Odkładamy na 1 godzinę. Ryż gotujemy na półtwardo, odcedzamy. Bekon, wątróbki, pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a pory w plastry. Podsmażamy na maśle, studzimy, dodajemy starty ser, ryż i jajka – całość mieszamy. Następnie masę rozkładamy na filetach, zwijamy w rolady i obwiązujemy nicią i podsmażamy na oleju. Rolady przekładamy do brytfanki i pieczemy 1 godzinę w 200 st., podlewając wytworzonym sosem. Wyjmujemy i kroimy w plastry. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawiamy i polewamy rolady.


  • Tagi:
  • + zaproponuj tag >

Komentarze