Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i kleksem bitej śmietany

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i kleksem bitej śmietany

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. mąki
    • 1 szkl. cukru
    • 1 szkl. bułki tartej
    • 1/2 kostki masła
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/4 łyżeczki cynamonu
    • 1 cukier waniliowy
    • 5 jabłek startych na dużych oczkach
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

 Wysmaruj formę grubą warstwą masła. Następnie w osobnym naczyniu wymieszaj mąkę, cukier, bułkę tartą, cukier waniliowy, cynamon i proszek do pieczenia. Wysyp połowę uzyskanego proszku na blachę. Przykryj warstwę proszku płatkami masła. Połóż starte jabłka. Wysyp resztę proszku. Przykryj warstwę płatkami masła. Piecz 45 min w temp. 170 stopni. Podawaj na ciepło z kulką lodów waniliowych i kleksem z bitej śmietany. Smacznego!


Komentarze