Szaszłyk rybny z barramundi

Szaszłyk rybny z barramundi

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 2 filety z barramundi
    • 2 cebule czerwone
    • 1 czerwona papryka
    • kilka pomidorków koktajlowych
    • 4 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 szkl. oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz, tymianek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zdejmij skórę z barramundi, mięso opłucz pod wodą, przełóż do miski i skrop cytryną – pozostaw na 15 min. Następnie pokrój rybę w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w ósemki, rozdziel na kilka części, z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę, pomidorki umyj i poprzekrawaj na połowy. Do miseczki wlej oliwę i maczaj kolejno każdy kawałek ryby i warzyw, nadziewaj na patyki do szaszłyków po czym dokładnie posól, popieprz i obsyp tymiankiem. Piekarnik nagrzej do 200° i piecz ok. 25 min, podlewając co jakiś czas oliwą. Szaszłyki możesz również upiec na tradycyjnym grillu.


Komentarze