Szaszłyk z karkówki wieprzowej ze śliwką suszoną i papryką

Szaszłyk z karkówki wieprzowej ze śliwką suszoną i papryką

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g karkówki wieprzowej bez kości
    • ½ papryki pomarańczowej
    • ½ papryki żółtej
    • ½ papryki zielonej    
    • 12 śliwek kalifornijskich
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Karczek umyj i pokrój na 8 równych części. Mięso rozbij tłuczkiem. Papryki pokrój w paski.

Na 4 kotletach ułóż śliwki, a następnie przypnij je do mięsa za pomocą wykałaczek szaszłykowych. Do kolejnych 4 kotletów przypnij paski kolorowej papryki. Grilluj na średnim żarze przez ok. 20 min często obracając.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze