Szaszłyk z polędwicy wołowej

Szaszłyk z polędwicy wołowej

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g polędwicy wołowej
    • ½ papryki żółtej
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki zielonej
    • 2 cebule
    • 60 ml oleju
    • przyprawy: przyprawa do grilla

     

zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Polędwicę umyj i pokrój w grubą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki, paprykę w grubą kostkę. Na wykałaczki szaszłykowe nabijaj na przemian mięso, kolorową papryki i cebulę. W miseczce wymieszaj olej z przyprawą do grilla. Szaszłyki ułóż na grillu i smaż przez 15 min smarując od czasu do czasu olejem wymieszanym z przyprawą.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze