Szaszłyki nadwiślańskie

Szaszłyki nadwiślańskie

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg mięsa drobiowego
    • 24 listki laurowe
    • 50 dag małych, ładnych pieczarek
    • sok z cytryny
    • zioła prowansalskie
    • 1/2 szklanki oliwy lub oleju
    • sól, pieprz lub mielona papryka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso natrzeć sokiem z cytryny, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinkę. Pieczarki oczyścić, skropić obficie sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na 15–20 minut.

Na szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa i pieczarki, na każdej szpadce powinien znaleźć się też listek laurowy. Piec na rozgrzanym ruszcie 10–15 minut, kilkakrotnie obracając. Smacznego!


Komentarze