Szaszłyki z bakłażanem i kurczakiem z tabasco

Szaszłyki z bakłażanem i kurczakiem z tabasco

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    • 1/2 bakłażana
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • kilka kropel tabasco
    • przyprawy: sól, pieprz, kolendra, majeranek, bazylia, oregano, rozmaryn
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przyprawy wymieszaj. Mięso i bakłażana umyj oraz pokrój w kostkę, przełóż do miski, skrop cytryną i obsyp mieszanką przypraw. Całość pozostaw na ok. 1 godz. Następnie nadziewaj na przemian mięso i bakłażana na szaszłykowe patyczki. Piecz na grillu lub w piekarniku przez ok. 15–20 min. Przed podaniem skrop tabasco. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, ryżem lub pieczywem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze