Szaszłyki z kabanosów, papryki i czerwonej cebuli

Szaszłyki z kabanosów, papryki i czerwonej cebuli

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 kabanosów
    • 2 papryki czerwone
    • 3 cebule czerwone
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka oregano
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Każdego kabanosa pokrój na około 6 kawałeczków. Papryki umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w dość duże, równe kwadraty. Cebulę obierz, umyj i pokrój w ósemki. Nadziewaj warzywa na patyczki do szaszłyków na przemian z kabanosami. Nagrzej piekarnik do 200°. Szaszłyki ułóż na folii do pieczenia, skrop oliwą, posól, popieprz i obsyp oregano z każdej strony. Piecz przez ok. 20 min. Podawaj z ulubionym dipem, musztardą lub ketchupem.


Komentarze