Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

  • 00:45
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 kiełbasek bratwurst
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 10–12 małych czerwonych cebulek
    • 1 i 1/2 łyżki mieszanki przypraw do grilla
    • 40 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj i pokrój w kostkę papryki. Cebulki obierz. Kiełbaski pokrój na kawałki długości około 3 cm. 

Pokrojone warzywa i kawałki bratwursta wymieszaj z mieszanką przypraw i oliwą. Nadziej kawałki bratwursta i warzyw na patyczki do szaszłyków tak, by kawałki kiełbasy znalazły się na środku szaszłyka.  

Połóż szaszłyki na rozgrzanym grillu i piecz na rumiano z każdej strony.


Komentarze