Szaszłyki z krewetek i melona

Szaszłyki z krewetek i melona

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 350 g krewetek w skorupkach
    • 3/4 melona żółtego

    Marynata:

    • 1/2 szkl. soku pomarańczowego
    • 1/2 szkl. soku ananasowego
    • 2 łyżki imbiru świeżo startego
    • 4 łyżki miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj marynatę: do głębokiej miseczki wlej sok pomarańczowy i ananasowy. Dodaj świeżo starty imbir i miód płynny. Doprowadź do wrzenia. Wystudź. Zamieszaj zalewę i włóż do niej krewetki w skorupkach. Odłóż do lodówki maksymalnie na 30 min.

Melona pokrój w grubą kostkę – 2 x 2 cm, nie musisz obierać melona. Na szaszłykowe patyczki nabijaj na przemian krewetki z kawałkami melona. Grilluj 5 min, aż skorupki się zarumienią.


Komentarze