Szaszłyki z kukurydzy

Szaszłyki z kukurydzy

  • 00:50
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​3 kukurydze
    • 2 papryki zielone
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 50 g masła
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kukurydzę gotuj w nieosolonej wodzie przez ok. 15 min. Papryki przekrój na pół, wyjmij gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki. Kukurydzę pokrój na krążki o grubości 2,5 cm. Paprykę i kukurydzę wrzuć do miski, dodaj miękkie masło, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aby masło i przyprawy pokryły równomiernie kawałki warzyw. Warzywa ponadziewaj na patyczki do szaszłyków i piecz w piekarniku w temp 200° przez ok. 25 min.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze