Szaszłyki z kurczakiem

Szaszłyki z kurczakiem

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 podwójne filety z kurczaka
    • 1/2 papryki czerwonej
    • 1/2 papryki pomarańczowej
    • 1/2 papryki zielonej
    • 1/2 papryki żółtej
    • 4 młode ziemniaki
    • 4–5 łyżek oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, imbir, bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filety z kurczaka umyj i pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę z oleju i przypraw: soli, pieprzu, imbiru i suszonej bazylii. Włóż do niej mięso i odstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój paprykę w dużą kostkę (2 x 2 cm). Młode ziemniaki dokładnie wyszoruj i nie obierając ze skórki wrzuć do osolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 min. Po wyciągnięciu pokrój na ćwiartki.

Na patyczki szaszłykowe nabijaj na przemian kawałki kurczaka, papryki i ziemniaków. Grilluj przez około 20 min, aż mięso i ziemniaczki będą miękkie. Pamiętaj, aby szaszłyki często obracać w czasie pieczenia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze