Szaszłyki z melona i sera z szynką dojrzewającą

Szaszłyki z melona i sera z szynką dojrzewającą

  • 00:20
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 plastrów szynki
    • 130 g sera Janosika
    • 1/2 melona
    • oliwa z oliwek do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wyrzuć pestki z melona. Z miąższu powycinaj kulki specjalną łyżeczką (jeżeli nie masz takiego narzędzia, pokrój miąższ w kwadraty). Ser Janosika pokrój w grubą kostkę. Plastry szynki poprzekrawaj wzdłuż na pół i zwiń w małe ruloniki. 

Na bambusowe patyczki do szaszłyków średniej długości ponadziewaj na przemian kulki z melona, ruloniki z szynki i kostki sera. Gotowe szaszłyki przed podaniem
połóż na średnio rozgrzanym grillu na ok. 5 min.


Komentarze