Szaszłyki z ryby

Szaszłyki z ryby

  • 00:30
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g filetu z łososia
    • 1 żółta papryka
    • 1 mała cukinia
    • 1 pęczek koperku
    • sok z 1 cytryny
    • 1 łyżka suszonych ziół (mieszanka do ryb)
    • 60 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Oliwę wymieszaj z ziołami i posiekanym koperkiem. Filet z łososia oprósz i natrzyj solą.

2

Dokładnie nasmaruj filet z łososia przygotowaną marynatą i odstaw na około godzinę do lodówki.

3

Warzywa i zamarynowaną rybę pokrój w kawałki mniej więcej podobnej wielkości.

4

Na szpilki do szaszłyków nadziej na przemian rybę i warzywa. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 4 minuty z każdej strony. Kiedy łosoś zmieni kolor na bladoróżowy do samego środka, szaszłyki są gotowe.


Komentarze