Szaszłyki z salsą ogórkową

Szaszłyki z salsą ogórkową

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 piersi z kurczaka
    • oliwa
    • papryka słodka
    • curry
    • 2 ogórki
    • pęczek szczypiorku
    • sok z cytryny
    • ząbek czosnku
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso pokroić w długie paski, posypać solą i pieprzem, posmarować oliwą. Połowę pasków posypać papryką, resztę curry. Nadziać na patyczki, piec 30 min w 200 stopniach.

W tym czasie ogórki pokroić w kostkę, dodać posiekany szczypiorek i czosnek, doprawić salsę oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.


Komentarze