Szaszłyki z szynki wieprzowej przekładane papryką i cebulą

Szaszłyki z szynki wieprzowej przekładane papryką i cebulą

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g szynki wieprzowej
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • ½ papryki zielonej
    • 2 średnie cebule
    • 4–5 łyżek oleju
    • przyprawy: przyprawa do grilla
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso opłucz i pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę z oleju i przyprawy do grilla. Zamocz mięso i wstaw do lodówki na 2 godz. W międzyczasie pokrój paprykę w dużą kostkę (2 cm x 2 cm). Cebulę pokrój na ćwiartki. Na patyki szaszłykowe nabijaj na przemian kawałki mięsa, papryki i cebuli. Smaż na grillu przez około 25 min, często obracając.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze