Szaszłyki ze schabu

Szaszłyki ze schabu

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg schabu bez kości
    • 2–3 papryki kolorowe
    • 200 g boczku parzonego
    • 1 mała cukinia
    • 1 łyżka oleju
    • suszony rozmaryn
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Schab opłucz w wodzie i pokrój w kostkę o grubości ok. 1,5 cm. Papryki przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój warzywa w kostkę o bokach ok. 2 cm. Boczek i cukinię pokrój w plastry średniej grubości. Tak przygotowane składniki nadziej na patyki do szaszłyków, przypraw solą, pieprzem oraz obsyp rozmarynem. Następnie każdy szaszłyk posmaruj lekko olejem słonecznikowym i piecz w temp. 220° przez ok. 25 min. Szaszłyki możesz też upiec na grillu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze