Sznycelki z indyka z serem mozzarella

Sznycelki z indyka z serem mozzarella

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 sznycelków z piersi indyka
    • 5-6 łyżek startego sera mozzarella
    • 2 łyżki masła
    • majeranek
    • pieprz ziołowy
    • 4 łyżki oliwy
    • jajko
    • bułka tarta
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Sznycelki rozbić i oprószyć solą z obu stron. Zmieszać majeranek z pieprzem ziołowym (można dodać według uznania tymianek, bazylię, oregano, czosnek) i posypać sznycle po wewnętrznej stronie. Na przyprawy rozprowadzić łyżkę masła i łyżkę startego sera. Sznycle zawinąć. Roztrzepać jajko, przygotować na talerzu bułkę tartą i na patelni rozgrzać oliwę. Kotleciki najpierw obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce i układamy na patelni. Smażyć na średnim/małym ogniu około 15 minut (muszą dopiec się w środku). Podawać z ziemniaczkami i surówką. Smacznego!


Komentarze