Sznycle drobiowe z lazurem w sosie porzeczkowym

Sznycle drobiowe z lazurem w sosie porzeczkowym

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 sznycle z kurczaka
    • 80 g sera pleśniowego niebieskiego 
    • 100 g czarnej porzeczki 
    • 200 ml soku z czarnej porzeczki 
    • 30 ml miodu płynnego 
    • 30 ml oliwy z oliwek 
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzej piekarnik do 160°. Umyj porzeczki. Sznycle lekko rozbij i dopraw solą. Na patelni rozgrzej oliwę. Usmaż na złoto sznycle i przełóż je do naczynia żaroodpornego. Ser pokrusz i rozsyp na usmażonych sznyclach. Wstaw sznycle do nagrzanego piekarnika na ok. 10–15 min. Podgrzej patelnię po smażeniu i zalej sokiem oraz miodem. Podgrzewaj ją na dużym ogniu tak długo, aż ilość płynu zmniejszy się o połowę. Dodaj umyte porzeczki i smaż jeszcze przez ok. 2–3 min. Na koniec dopraw sos solą i pieprzem. Nałóż na talerze sznycle i polej gorącym sosem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze