Sznycle z indyka w sosie paprykowym z grzybami

Sznycle z indyka w sosie paprykowym z grzybami

  • 01:00
  • 2 porcje
  • 353 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 sznycle z indyka
    • 2 łyżki oleju słonecznikowego
    • 1 cebula
    • 100 g pieczarek
    • 1 duży dojrzały pomidor
    • 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
    • szczypta ostrej papryki w proszku
    • 150 ml kwaśnej śmietany
    • świeżo mielony czarny pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Sznycle z indyka doprawiamy solą i pieprzem, na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy mięso z obu stron na mocnym ogniu do lekkiego zrumienienia, zdejmujemy z patelni.

2

Na tłuszcz wkładamy drobno posiekaną cebulę, szklimy, zdejmujemy naczynie z ognia, wsypujemy paprykę w proszku, mieszamy.

3

Stawiamy patelnię na ogniu, dodajemy oczyszczone i pokrojone w ćwiartki pieczarki, lekko solimy i dusimy PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE kilka minut, mieszając, aż grzyby puszczą nieco wody.

4

Wkładamy z powrotem mięso, dodajemy obranego ze skórki, pokrojonego w kawałki pomidora, podlewamy odrobiną wody, dodajemy ostrą paprykę w proszku, dusimy ok. 15 min.

5

Dodajemy śmietanę, zagotowujemy, solimy do smaku, podajemy z ryżem lub kluseczkami typu galuszka.


Komentarze