Sznycle z indyka w złotych jabłkach

Sznycle z indyka w złotych jabłkach

  • 00:55
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g sznycli z indyka
    • 1 jabłko golden
    • 1 biała cebula
    • 1 łyżka miodu
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, biały pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jabłko umyj i pokrój na ósemki, odrzucając gniazdo nasienne. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Nastaw piekarnik na 190°C. Sznycle lekko rozbij i oprósz solą. Rozgrzej patelnię i wlej oliwę. Szybko obsmaż sznycle z obu stron i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Na rozgrzaną po smażeniu sznycli patelnię wrzuć cebulę, cząstki jabłka i miód. Krótko przesmaż i przełóż na sznycle. Całość posyp pieprzem, solą i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25–30 min.
 


Komentarze