Sznycle z uda indyczego z kolorowymi masełkami

Sznycle z uda indyczego z kolorowymi masełkami

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g sznycli z uda indyczego na grilla

    Masełko białe:

    • 100 g masła
    • 5 ząbków czosnku
    • szczypta soli

    Masełko zielone:

    • 100 g masła
    • 2 łyżki posiekanych listków bazylii
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • sok z 1/2 cytryny
    • sól, pieprz

    Masełko czerwone:

    • 100 g masła
    • 1 papryczka chilli
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • szczypta soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj masełko białe: wyciśnij czosnek przez praskę i wymieszaj z miękkim masłem, dopraw solą i dokładnie wymieszaj. Przygotuj masełko zielone: posiekaj zioła, dodaj do miękkiego masła, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przygotuj masełko czerwone: papryczkę chilli przetnij wzdłuż, usuń pestki i drobniutko posiekaj. Dodaj do miękkiego masła, dopraw papryką w proszku i solą, dokładnie wymieszaj. Gotowe masełka zawiń w rulony z folii aluminiowej i wstaw do lodówki, żeby stężały. Sznycle z indyka grilluj do momentu, aż mięso będzie dobrze upieczone. Gotowe mięso podawaj z kolorowymi masełkami.


Komentarze