Sznycle zapiekane z pomidorami i cukinią

Sznycle zapiekane z pomidorami i cukinią

  • 00:55
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g sznycli z indyka
    • 100 g sera mozzarella
    • 20 g sera parmino
    • 1 pomidor
    • 1 mała cukinia
    • 2 łyżki pesto
    • 20 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cukinię pokrój w plastry, mozzarellę i pomidora również. Nastaw piekarnik na 190°. Sznycle lekko rozbij i obsmaż na patelni na oliwie. Obsmażone przypraw lekko solą i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu sznycli rozłóż małe porcje pesto, plastry mozzarelli i plastry warzyw. Całość posyp serem parmino i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20–30 minut. Podawaj zaraz po wyjęciu z piekarnika przyprawione odrobiną pieprzu.


Komentarze