Szparagi grillowane

Szparagi grillowane

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    Składniki:

    • ​2 pęczki zielonych szparagów
    • oliwa do skrapiania szparagów

    Sos:

    • 1 szalotka
    • 1/2 łyżki octu jabłkowego
    • 1 łyżeczka musztardy dijon
    • 1 łyżeczka miodu
    • 100 ml oliwy
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szparagi umyj, odłam zdrewniałe końce, przełóż do dużej miski i skrop oliwą. Wymieszaj i rozłóż na grillu. Piecz ok. 10 min, przekładając. Szalotkę drobno posiekaj, dodaj łyżeczkę musztardy dijon, ocet jabłkowy, miód i oliwę. Sos dokładnie wymieszaj trzepaczką. Szparagi rozłóż na talerzu i polej sosem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze