Szparagi po polsku

Szparagi po polsku

  • 00:40
  • 4 porcje
  • 175 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​2 pęczki białych szparagów
    • 4 łyżki masła
    • 1 łyżka bułki tartej
    • 2 ugotowane na twardo jajka, drobno posiekane
    • cukier i sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Odłamujemy zdrewniałe końcówki ze szparagów, obieramy łodygi. Szparagi gotujemy 10-15 min w zależności od grubości szparagów, w lekko osolonej i posłodzonej wodzie, najlepiej w specjalnym garnku, główkami do góry.

2

Na jednej patelni rozgrzewamy połowę porcji masła, dodajemy bułkę tartą i zrumieniamy.

3

Na drugiej patelni rozgrzewamy i lekko zrumieniamy pozostałą część masła.

4

Świeżo ugotowane szparagi przekładamy na dwa półmiski, jedne polewamy masłem z bułką, drugie zrumienionym masłem.

5

Posypujemy posiekanymi jajkami na twardo. Podajemy z młodymi ziemniakami z koperkiem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze