Szparagi w boczku

Szparagi w boczku

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pęczek zielonych szparagów
    • 200 g boczku parzonego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • kilka gałązek koperku
    • cukier
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki. Następnie posmaruj oliwą, posól, popieprz, oprósz lekko cukrem i owiń plastrami boczku. Na rozgrzanym, naoliwionym ruszcie grilluj szparagi ok. 20 min przewracając je co 5 min. Przed podaniem skrop cytryną, dodaj do dekoracji koperek. Podawaj z ostrym sosem z kolendry z zieloną papryczką chilli.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze