Szparagi w ziołowym sosie z mascarpone

Szparagi w ziołowym sosie z mascarpone

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g szparagów
    • 100 g sera mascarpone
    • świeża kolendra
    • świeży koperek
    • przyprawy: sól, pieprz, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zioła opłucz i wysusz, a następnie drobino posiekaj. Wymieszaj z serkiem mascarpone. Szparagi umyj, odetnij twarde końce i obierz do 1/3 wysokości, zostawiając główki. Szparagi gotuj w osolonej i posłodzonej wodzie ok. 10–15 min, pozostawiając główki szparagów nad powierzchnią wody. Gorące szparagi obłóż mascarpone, pod wpływem ciepła ser roztopi się, a smaki idealnie się połączą.


Komentarze