Szparagi z masłem i bułką tartą

Szparagi z masłem i bułką tartą

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg białych szparagów (1 paczka)
    • 0,5 kg zielonych szparagów (1
      paczka)
    • 6 łyżek świeżego masła
    • 3 łyżki bułki tartej
    • sól
    • biały pieprz
    • 2 łyżeczki soli
    • 2 łyżki cukru
    • 2 łyżki masła
    • 1 cytryna
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Szparagi zwiąż w pęczki porem i zagotuj wywar ze szparagów. W rondelku rozpuść na małym ogniu masło, jak będzie płynne, dodaj bułkę tartą i wymieszaj. Posól i popierz do smaku. Chwilkę całość podsmaż.
Szparagi włóż delikatnie do wrzącego wywaru, poczekaj aż się zagotują. Wyjmij je ostrożnie, odsącz i połóż na talerzu. Polej je roztopionym masłem z bułką i gotowe.
Jeżeli masz w lodówce kawałek parmezanu, możesz trochę go utrzeć na szparagi.


Komentarze