Szparagi zapiekane z serem żółtym i szynką

Szparagi zapiekane z serem żółtym i szynką

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 słoiczki szparagów
    • 15 plastrów szynki
    • 30 dag sera żółtego
    • gałka muszkatołowa w proszku
    • sól
    • pieprz
    • masło
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Warstwami układać najpierw szparagi, potem szynkę pociętą w słupki, doprawić solą, pieprzem i gałką. Ostatnią warstwą powinny być szparagi. Na wierzch położyć obficie ser żółty, następnie kawałeczki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200°C i zapiekać jakieś 20 min do momentu przyrumienienia się sera. Podawać gorące.


Komentarze