Szpinak smażony z czosnkiem i śmietaną

Szpinak smażony z czosnkiem i śmietaną

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g szpinaku
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 200 ml śmietany
    • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego
    • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szpinak obierz z łodyżek, opłucz dokładnie każdy listek i osusz. Wrzuć szpinak na gorącą oliwę (możesz też użyć mrożonego szpinaku). Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę. Ząbki czosnku posiekaj. Do szpinaku dodaj czosnek i cebulę  wraz ze śmietaną. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Chwilę podgotuj całość.

Tak przygotowany szpinak jest doskonałym dodatkiem do dań głównych. Możesz też serwować go jako przekąskę z grzankami.


Produkty polecane przez Roberta Makłowicza: zamów produkty w Tesco Ezakupy
Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze

  • 2015-02-22 franz

    super przepisik - łatwy i prosty,dzięki