Szpinak z tofu i makaronem

Szpinak z tofu i makaronem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • oliwa z oliwek
    • 2 cebule
    • ok. 400 g mrożonego pokrojonego szpinaku (może być brykiet)
    • opakowanie tofu (może być sojowe - wersja wegańska)
    • sól, pieprz, papryka ostra (lub inne przyprawy do smaku)
    • garść łuskanego słonecznika
    • 500 g makaronu (wstążki, kokardy lub inny - nie spaghetti)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę w półplasterki. Po zeszkleniu cebuli dorzucamy na patelnię dorzucamy zamrożony szpinak.
W tym czasie nastawiamy do ugotowania makaron. Po rozmrożeniu się szpinaku i lekkim podsmażeniu dodajemy tofu.
Dokładnie mieszamy i dodajemy ziarna słonecznika. Teraz całość należy przyprawić. Następnie łączymy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Podając bezpośrednio na talerzu można potrawę posypać odrobiną startego parmezanu.


Komentarze