Szponder wołowy duszony z warzywami

Szponder wołowy duszony z warzywami

  • 02:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg szpondra wołowego
    • 1 opakowanie bukietu warzyw mrożonych
    • 3 - 4 łyżki oleju
    • 1,5 l wody
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Szponder natrzyj przyprawami i olejem, włóż do brytfanki i wstaw do uprzednio nagrzanego do temperatury 175° piekarnika. Całość piecz przez ok. 1 godz. 30 min podlewając 1 szklanką wody. W czasie pieczenia ugotuj warzywa w lekko osolonej wodzie. Pokrojoną pieczeń podawaj na ugotowanych warzywach.


Komentarze