Szynka wieprzowa w plastrach panierowana parmezanem

Szynka wieprzowa w plastrach panierowana parmezanem

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g szynki wieprzowej
    • 4 łyżki startego parmezanu
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 4 łyżki bułki tartej
    • 2 jajka
    • 5 łyżek oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, bazylia suszona
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Plastry szynki opłucz, posyp przyprawami, a następnie obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z tartym parmezanem. Na patelni rozgrzej olej i smaż przygotowane mięso po 3 min z każdej strony.

Polecamy podawać z frytkami.


Komentarze