Tabbouleh - letnia sałatka z kaszki kuskus

Tabbouleh - letnia sałatka z kaszki kuskus

  • 00:30
  • 6 porcji
  • 473 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g kaszki kuskus
    • 4 cebulki dymki
    • 1 czerwona cebula
    • 4 duże dojrzałe pomidory
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 pęczek świeżej mięty
    • 1 pęczek świeżej kolendry
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • świeżo wyciśnięty sok z 3 cytryn
    • 100 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu (zalewamy wrzątkiem w podanych proporcjach, przykrywamy, odstawiamy, aż wchłonie wodę i zmięknie).

2

Przekładamy kaszkę do dużej miski. Dodajemy bardzo drobno posiekaną dymkę, cebulę, czosnek i zioła.

3

Nastepnie dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestek pomidory.

4

Polewamy sokiem z cytryny i oliwą.

5

Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Szczelnie przykrywamy, chłodzimy kilka godzin w lodówce i podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze