Tacos

Tacos

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g mielonej szynki wołowej
    • 3 łyżki gotowanej fasoli na miazgę
    • 2 jajka
    • 1/2 puszki pomidorów
    • 1 zielona papryczka chilli
    • 4 gotowe tortille
    • 6 łyżki oliwy
    • świeża bazylia lub kolendra do posypania
    • czerwona cebula do dekoracji
    • kilka plasterków zielonej papryczki chilli do dekoracji
    • garść kiełków dowolnych do dekoracji
    • sałata do dekoracji
    • przyprawy: sól, szczypta suszonej ostrej papryczki chilli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Szynkę smaż ok. 15 min na suchej patelni, aby wyparowały z niej soki, następnie posól. Czosnek obierz i posiekaj. Papryczkę chilli umyj, oczyść z gniazd nasiennych i posiekaj. Czosnek i papryczkę smaż na patelni na 2 łyżkach oliwy ok. 1 min. Następnie dodaj pomidory z puszki, mięso i dokładnie wymieszaj.

Fasolę wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i dodaj ją do mięsa – duś całość przez 10 min. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj i wymieszaj z mięsem. Wszystko dopraw do smaku oregano i ostrą papryką.
Tortille podpiecz chwilę według wskazówek na opakowaniu. Nakładaj farsz na każdy placek, składając go na pół jak naleśnika. Podawaj z sosem salsa dekorując tacos wybranymi warzywami, sałatą lub kiełkami.


Komentarze