Tagliata z wołowiny

Tagliata z wołowiny

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g rostbefu
    • 1 op. rukoli
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    • olej do smażenia
    • parmezan w kawałku do posypania
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Natarte solą i pieprzem mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. 

2

Przekładamy do naczynia do zapiekania, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180° na 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od grubości mięsa, powinno być lekko różowe w środku, ale nie krwiste.

3

Rukolę myjemy i osuszamy.

4

Z oliwy i octu balsamicznego robimy sos, mieszając je w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem.

5

Na dużym talerzu lub półmisku rozkładamy rukolę, na niej układamy rozbef pokrojony na cienkie plasterki. Całość polewamy sosem i posypujemy płatkami parmezanu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze