Tagliatelle z ricottą, cukinią i orzechami włoskimi

Tagliatelle z ricottą, cukinią i orzechami włoskimi

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g makaronu tagliatelle
    • 1 op. serka ricotta
    • 1 nieduża cukinia
    • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • sok wyciśnięty z ½ cytryny
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Paulina Wnuk

Słowo od autora

Smakowite tagliatelle prosto z listu od Julii. Włochy, a w szczególności Verona, już zawsze będą mi kojarzyły się z genialnym dramatem Szekspira, a jako jego ogromna fanka nie mogłam pominąć filmu nawiązującego do „Romea i Julii”. Orzechy, ricotta i makaron to bardzo romantyczne połączenie, dlatego – zainspirowana tą miłosną historią – postanowiłam przygotować lekki przepis, w sam raz na ciepły letni dzień. 

 

Autor: Paulina Wnuk, paulinawnuk.com

  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do niej sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu.

2

Ugotowany makaron wymieszaj z ricottą oraz cukinią. Dopraw pieprzem i solą, a na wierzch wysyp posiekane orzechy włoskie.  


Komentarze