Tagliatelle z zielonymi liśćmi

Tagliatelle z zielonymi liśćmi

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu tagliatelle
    • 2 garście szpinaku
    • 1 garść szczawiu
    • 1/2 pora
    • 1 czerwona papryczka chilli
    • 2 ząbki czosnku
    • kilka łyżek oliwy z oliwek do smażenia
    • ser pecorino lub parmezan do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szpinak i szczaw dokładnie umyj i otrząśnij z nadmiaru wody. Pora i papryczkę umyj (papryczkę wypestkuj), czosnek obierz. Wszystko posiekaj w drobniutką kosteczkę. Oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć warzywa i podsmaż przez 1 min, po chwili dodaj szpinak i szczaw. Wszystko ze sobą wymieszaj, zdejmij patelnię z ognia. Dodaj sól do smaku. Warzywa wymieszaj z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp serem, polej oliwą do smaku, a jeśli lubisz – octem balsamicznym.


Komentarze