Talerz przekąsek wielkanocnych

Talerz przekąsek wielkanocnych

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g mieszanych wędlin
    • 2-3 jajka
    • kiść pomidorków koktajlowych
    • szczypiorek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jajka włóż do zimnej wody i zagotuj. Gotuj przez 7–8 minut, następnie ostudź je w zimnej wodzie. Wystudzone obierz i pokrój na ćwiartki. Pomidorki i szczypiorek umyj i osusz.

2

Wędliny pokrój w cienkie plastry.

3

Większe plastry wędlin poskładaj na pół lub pozwijaj luźno w rulony. Wędliny poukładaj w „rybią łuskę” rzędami, zaczynając od góry talerza. Do wędlin dołóż ćwiartki jajka na twardo, pomidorki i zielone pasemka szczypiorku.


Komentarze