Tarta wielkanocna

Tarta wielkanocna

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciasto:

     

    • 30 dag mąki
    • 20 dag masła
    • 5 łyżek wody

    Farsz:

    • 3 białe kiełbasy
    • 6 jajek
    • 150 ml śmietany
    • 2 łyżki chrzanu
    • 10 dag sera żółtego
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Składniki ciasta zagnieść i włożyć do lodówki. Przygotować farsz: ugotować kiełbasę i pokroić w kostkę. Ugotować 3 jajka i pokroić je na ćwiartki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tart o średnicy 26 cm i podpiec w temp. 190 st. Na podpieczoną tartę wyłożyć kiełbasę i ugotowane jajka. Zalać śmietaną wymieszaną z pozostałymi jajkami i chrzanem, doprawioną solą i pieprzem. Posypać startym serem. Piec przez 15 min w temp. 180 st.


Komentarze