Tartinki na melonie z boczkiem i mozzarellą

Tartinki na melonie z boczkiem i mozzarellą

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 dojrzałego melona
    • 15 cienkich plasterków boczku
    • 150 g mozzarelli w kulkach
    • 6–7 pomidorków koktajlowych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Melona potnij na plastry grubości około pół centymetra. Foremką do wykrawania ciasteczek wytnij z plastrów melona małe kółka.

2

Plasterki boczku nawlecz na patyczki do koreczków. Zrumień je na patelni i osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Możesz też zrumienić plasterki boczku na grillu.

3

Pomidorki umyj i pokrój w grubsze plastry. Odcedź kulki mozzarelli z zalewy i poprzekrawaj na pół.

4

Na patyczki z podsmażonym boczkiem nadziej plasterki pomidorków i połówki mozzarelli, następnie umocuj je na kółeczkach z melona. Całość oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze