Tartinki z pstrągiem i twarożkiem

Tartinki z pstrągiem i twarożkiem

  • 00:20
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g wędzonego pstrąga
    • 200 g twarożku śmietankowego
    • 1 łyżka kwaśnej śmietany
    • 1 czerwona cebula
    • 250 g pumpernikla
    • listki świeżego rozmarynu
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pstrąga pokrój na małe kawałki (mniej więcej jednakowe). Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Twarożek wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Z kromek pumpernikla wytnij foremką do kruchych ciastek małe kółka o średnicy nie większej niż 4 cm. Na każdy krążek z pumpernikla nałóż porcję twarożku, ryby i plasterek cebuli. Tartinki przybierz listkami rozmarynu i podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze