Tartinki z różą z wędzonego łososia

Tartinki z różą z wędzonego łososia

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 200 g wędzonego łososia w plastrach
    • 150 g twarożku śmietankowego
    • 20 g gęstego jogurtu
    • 1/4 jasnej części pora
    • 4 cienkie kromki pieczywa pełnoziarnistego
    • 20 ml soku z limonki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Z pełnoziarnistych kromek chleba wytnij 16 kółek. Twarożek wymieszaj z jogurtem i 10 ml soku z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Twarożek włóż do narożnika mocnego woreczka śniadaniowego.

2

Plastry łososia pokrój na paseczki szerokości 2 cm. Zwijaj paseczki w niezbyt równe ruloniki, dokładając na zakładkę kolejne paski, aż będą miały ok. 2 cm grubości. Ściśnij palcami rulonik z jednej strony, brzegi łososia z drugiej strony rulonika rozejdą się lekko na kształt płatków. Na koniec skrop róże pozostałym sokiem z limonki. 

3

Pora pokrój na jednakowe cienkie paseczki, długości ok. 10 cm.

 

4

Z woreczka z twarożkiem odetnij narożnik i wyciśnij zgrabną porcję serka na każde kółko z pieczywa. Na serku ułóż różę z łososia. Każdy paseczek pora wygnij w palcach i umocuj na kanapeczce, zanurzając jego końce w twarożku.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze