Tilapia pieczona na grillu

Tilapia pieczona na grillu

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety tilapii
    • 4 ząbki czosnku w skorupkach
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/3 otartej skórki z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filety tilapii dopraw z każdej strony solą, pieprzem czarnym i skrop sokiem z cytryny. Cytrynę sparz. Zetrzyj skórkę z 1/3 cytryny i posyp nią rybę. Każdy filet przełóż z osobna na folię aluminiową, dodaj łyżkę masła i po 2 ząbki czosnku w skorupkach. Zawiń i grilluj na rozgrzanym ruszcie przez 20 min. Po upieczeniu przełóż filety na talerz, a czosnek obierz ze skorupki i podawaj razem z rybą.


Komentarze