Tilapia pieczona w śmietanie z kalafiorem

Tilapia pieczona w śmietanie z kalafiorem

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3– 4 filety tilapii
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki oleju
    • 1/2 szkl. mleka
    • 1 szkl. śmietany
    • 100 g sera żółtego
    • ok. 150 g kalafiora
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę opłucz w zimnej wodzie, obsusz, następnie posól i oprósz 1 łyżką mąki. Rybę obsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż wraz z olejem do naczynia do zapiekania. Ser żółty zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Kalafiora umyj i podziel na mniejsze różyczki. Resztę mąki wymieszaj z mlekiem i połącz ze śmietaną. Następnie posól i posyp startym serem. Rybę obłóż kalafiorem i zalej mieszanką. Całość piecz ok. 15 min w temp. 200°. Podawaj z ziemniakami i sałatą.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze