Tilapia w mundurkach warzywnych

Tilapia w mundurkach warzywnych

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 filety z tilapii
    • sok z cytryny
    • warzywa: por, marchewka, pieczarki, seler
    • ok. 150 g masła
    • przyprawy: ziele angielskie, oregano, liść laurowy, sól i pieprz, tymianek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę rozmrażamy, osuszamy i skraplamy sokiem z cytryny. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny.

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w paski. Bierzemy tackę aluminiową i kładziemy na niej schłodzoną rybę i okładamy ją warzywami. Na wierzch dajemy grudki masełka.

Całość przykrywamy drugą tacką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na ok. 180°C na około 60 minut.


Komentarze