Tilapia w niebieskim sosie

Tilapia w niebieskim sosie

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 5 filetów z tilapii
    • 1 cebula
    • 100–150 g sera gorgonzola lub roquefort
    • 1/2 szklanki białego wina
    • 1 szklanka śmietany 18%
    • 1 łyżka masła
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na maśle podsmażamy cebulę aż się zezłoci. Następnie dodajemy pokruszony ser. Mieszamy aż się rozpuści. Następnie wlewamy wino. Redukujemy płyn o połowę i dodajemy śmietanę (należy ją zahartować). Doprawiamy pieprzem. Gdy całość się zagotuje, dodajemy rybę w całości lub w kawałkach (zależy od upodobań). Dusimy 10–15 minut.


Komentarze